Categories
Pressmeddelande

Kvinnligt SEO-nätverk över byrågränserna

Pressmeddelande: Stockholm 2019-05-10

I början av maj bjöd nystartade growthbyrån UNIKORN och prisvinnande SEO-byrån Pixel Nordic in till nätverksträff för kvinnor inom SEO. Initiativet är ett samarbete över byrågränserna för att stärka kvinnor i en traditionellt mansdominerad bransch.

– Det finns kvinnliga SEO-förebilder, så som Vincenza La Starza, Linnea Hubble med flera – i nuläget är de dock en minoritet. Tittar vi på byråägare och SEO-konsulter så är de flesta män. Detta vill vi förändra, säger Gabriella Gall, delägare i Pixel Nordic.

Konkurrensen inom SEO-branschen har vuxit de senaste åren men fortfarande är det mest män som sitter som grundare, ägare eller seniora konsulter på byråerna. Det är en utveckling som både Pixel och UNIKORN vill ändra på. Bland annat genom att skapa ett nätverk för kvinnor som jobbar med SEO.

– SEO-branschen är extremt mansdominerad och som kvinna kan det ofta kännas ensamt. Vi ville skapa ett forum där kvinnor inom SEO kan träffas och dela erfarenheter utanför byrågränserna, säger Ulrika Viberg, grundare och VD på UNIKORN.

Den första nätverksträffen blev enormt uppskattad och de båda byråerna har redan planer på en till nätverksträff innan sommaren. För intresserade tjejer finns nu också en nystartad Linkedin-grupp under namnet SEOGIRLS.

Nätverk är framtiden för digitala byråer

UNIKORN är en nischad och ganska ny byrå inom growth hacking och digital strategi. Redan från början har man jobbat i nätverk med såväl frilansar som andra byråer. Med en affärsidé som går ut på att hjälpa nystartade och äldre företag att starta och växla upp sitt arbete med digital marknadsföring behöver de vara snabbfotade och ha skalbara team beroende på företagens olika behov.

– Vi har båda jobbat som frilanskonsulter innan vi gick ihop och startade UNIKORN och ser stora möjligheter att jobba i nätverk med andra specialister och byråer. Att jobba som vi gör ger en helt annan skalbarhet och snabbhet än om vi skulle försöka samla all kompetens hos oss, säger Anna Råström, delägare i UNIKORN

I dagarna kommer UNIKORN flytta in på nyöppnade co-working-hubben the Park Södra vilket ger utrymme för ännu mer nätverkande med frilansare och kreatörer.

By Anna Råström

Unikorn med expertis inom sociala medier, innehållsmarknadsföring och kommunikation. Älskar webbprojekt, datadriven PR och videoinnehåll!