Sociala medier

UNIKORN kan social

Sociala medier är ett enormt kraftfullt (eller ja, egentligen är det ju flera) verktyg för digital marknadsföring. Men marknadsföring i sociala medier handlar om så mycket mer än om att skapa ett Instagramkonto eller slänga upp en sida på Linkedin och hoppas att kunderna ska komma flygande.

Ibland kan man alltså behöva lite hjälp med att komma igång, eller bara veta i vilken ände man ska börja. Kanske har ni jobbat ett tag men inte sett några resultat, eller kanske vet ni inte ens hur man tar reda på vad som funkar?

Då kan UNIKORN komma och hålla er i handen, hjälpa er att komma igång, hitta målgrupper, välja kanaler och skapa innehåll som passar för just ert företag. Vi ser till att ni mäter och följer upp vad som funkar för just er.

Hur funkar marknadsföring i sociala medier?

Till skillnad från många andra marknadsföringskanaler handlar marknadsföring i sociala medier inte om att trycka ut sitt budskap utan framför allt om att engagera.  Det som gör det så speciellt är att kanaler som Facebook, Instagram, Snapchat, Tik Tok och andra är interaktiva. Det handlar alltså om att interagera med sin målgrupp där de befinner sig.

De senaste tio åren har sociala medier utvecklats enormt snabbt och det händer saker på de olika plattformarna hela tiden. Algoritmer utvecklas och allt fler kanaler blir också annonsplattformar. Vi har varit med länge och förstår mekanismerna bakom sociala medier vilket ger oss ett försprång när det gäller att prioritera, testa nya kanaler och veta vad som fungerar.

Vad  kan UNIKORN hjälpa till med?

Vi har lång erfarenhet av att jobba med sociala medier, både organiskt, med betald annonsering, community management, innehållsskapande, kampanjer och kundtjänst.
Vi kan hjälpa till med det mesta, men bland annat: