Content Marketing

Experter på Content Marketing

Faktum är att vi (nästan) har jobbat med innehållsmarknadsföring sedan internets födelse (ja vi är gamla som gatan). Dessutom är en av oss utbildad journalist, den andra har svart bälte i SEO och i vårt nätverk har vi en hel armé av duktiga kreatörer som kan göra allt från att skapa fantastiska filmer till att engagera ihjäl Instagram.

Behöver du hjälp att komma igång med Content Marketing är det  alltså oss du ska vända dig till. Vi låser inte heller in er i långa dyra kontrakt utan hjälper er att komma igång, sen puttar vi ut er ur boet så ni får flyga själva. Men först och främst kanske vi ska förklara vad Content Marketing är.

Vad är Content Marketing?

Content Marketing eller Innehållsmarknadsföring som det kallas på svenska är ett sätt att jobba med innehåll som attraherar och intresserar din målgrupp snarare än stör dem. Om reklam är avbrotten mellan TV-programmen kan man säga att Content Marketing är själva TV-programmet. Och varför betala för att synas i pauserna när man kan vara själva huvudattraktionen?

Content Marketing är en otroligt viktig del av din digitala marknadsföring och innehåll är det som bär ditt budskap framåt.  Men Innehåll är också tidskrävande och ganska svårt att göra bra. Därför kan det vara bra att anlita en byrå för att kickstarta sin innehållsmarknadsföring om man vill komma igång snabbt.

Content Marketing innefattar bland annat:

  • Nulägesanalys
  • Målgruppsanalys
  • Kundresa
  • Contentplan
  • Produktion av text, bild och video
  • SEO
  • Spridning i Sociala medier

Inte bara text

När man pratar innehåll brukar man ofta prata om den skrivna texten på en sida, men innehåll är också texten på alla länkar, det är videos, bilder och design, undertexter, poster i sociala medier, you name it!

Förutom att producera innehåll för webb och sociala medier skapar vi också hela kommunikationskoncept som intresserar och ger din målgrupp något. Man kan likna det vid arbetet att ta fram ett TV-program eller en tidning. Till vår hjälp har vi ett helt gäng professionella och grymt duktiga kreatörer, manusförfattare, filmare, skribenter och journalister som vi kan anlita när vi behöver. På så sätt får vi ett väldigt skalbart och dynamiskt team av riktiga proffs.

Hur gör UNIKORN Content Marketing?

UNIKORN älskar att titta på helheten. Vi börjar aldrig producera innan vi vet varför vi gör det. Därför börjar vi alltid med att titta på nuläge, syfte och mål. Vad är det du vill uppnå med din marknadsföring och varför? Därefter kartlägger målgruppen och  kundresan, gör en strategi och en content plan.

Tillsammans med er och/eller våra kreatörer producerar vi sen innehållet. Det kan vara texter, en videoserie, en podd eller något helt annat som passar din verksamhet och målgrupp, oftast kombinerar vi flera olika format för att få ut så mycket som möjligt av innehållet. Självklart anpassar vi innehållet till olika kanaler som t ex webb, sociala medier och marketing automation.

När innehållet är producerat lägger vi tillsammans en plan för hur det ska spridas, i vilka kanaler och till vilka målgrupper. Vi tar fram dashboards och följer upp, analyserar och optimerar under vägen så att ni vet att ni verkligen får resultat av er satsning.

Vill du veta mer om hur ditt företag kan jobba med Content Marketing? Kontakta oss så berättar vi mer.